V Poprade opravujú mosty, nový postavili za 70 dní

Obyvatelia aj návštevníci Popradu už môžu využívať nový most na Mnoheľovej ulici. Jeho rekonštrukcia bola nutná kvôli nevyhovujúcemu stavebno-technickému stavu.

20.05.2022 07:13
most, Mnoheľova Foto: ,
Rekonštrukcia mosta na Mnoheľovej ulici zvýšila jeho zaťažiteľnosť a skvalitnila plynulosť cestnej premávky.
debata

Po vybúraní starého mosta bola zrealizovaná nová konštrukcia celého mostného telesa. Postaviť nový most trvalo 70 dní odo dňa odovzdania staveniska.

„V Poprade sme nič nenechali na náhodu a už v lete pred dvomi rokmi sme uskutočnili dôkladnú revíziu mostov a lávok. Konali sme približne o dva roky skôr, ako sa v médiách objavili správy o katastrofálnom stave mostov na Slovensku. Všetky nevyhovujúce mosty a lávky sme zaradili do plánu rekonštrukcií na tento rok,“ uviedol primátor Anton Danko.

Vďaka rekonštrukcii mosta na Mnoheľovej ulici sa zvýšila jeho zaťažiteľnosť a taktiež skvalitnila plynulosť a bezpečnosť cestnej premávky v tejto lokalite. Náklady súvisiace so stavbou dosiahli 217 000 eur vrátane DPH.

V procese rekonštrukcie je most na Kežmarskej ulici, nasledovať bude most na Ul. 1. mája a taktiež šesť lávok pre peších.

„Poznáme prípady spadnutých mostov, respektíve ich uzatvorenia z dôvodu kritickej hrozby zrútenia. Stalo sa to napríklad aj v susednom okresnom meste. Naším cieľom bolo predísť takýmto udalostiam v záujme bezpečnosti našich občanov,“ dodal popradský primátor.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Poprad #Prešovský kraj #oprava mostov