Moderátorka obvinila primátora Sabinova z obťažovania. On to odmieta

Moderátorka Katarína Balážiová, známa pod pseudonymom Becca, upozornila na incident s primátorom mesta Sabinov Michalom Repaským (nezávislý).

10.08.2022 13:25
debata (55)

Na podujatí, ktoré v Sabinove moderovala na konci júla, bolo podľa jej slov najprv všetko v poriadku. Problém nastal vo chvíli, keď si primátor zobral mikrofón a rukou ju chytil okolo pása, upozornil na to Korzár.

„Pritlačil ma k sebe a neskôr rukou pokračoval až na môj bok. Keďže mi je veľmi nepríjemné, keď sa ma dotýkajú cudzí muži, snažila som sa od neho odtlačiť a vytrhnúť sa z jeho objatia, čo nešlo. Preto som sa oboma rukami snažila otvoriť mu dlaň, aby ma pustil,“ povedala moderátorka s tým, že jej odpor bol naozaj citeľný.

Video
Ide o nás: Sexuálne obťažovanie zažila väčšina Sloveniek: Dotyky, pokriky, narážky - ako zasiahnuť, ak ste svedkom?

„Keď primátor spozoroval, že sa snažím z jeho rúk dostať, neviem, či vedome alebo nevedome, pritlačil na mňa ešte väčšou silou,“ opísala situáciu na sociálnej sieti TikTok.

@beccatojeona Keď uvidíte, že sa niekomu deje niečo podobné, nebuďte ticho #harassmentawareness #obťažovanie #beccatojeona ♬ original sound - Becca

Primátor obvinenia odmieta

„Je možné, že keby existoval videozáznam zo spomínanej situácie, tak by sme sa mohli priamo porozprávať o tom, čo sa na tom podujatí reálne udialo,“ uviedol v reakcii na video primátor Michal Repaský.

„Pripúšťam, že mohlo dôjsť ku kontaktu s pani moderátorkou vo chvíli, keď mi blahoželala a ja som sa nakláňal k mikrofónu, ktorý držala oboma rukami veľmi blízko svojej tváre,“ opísal. Dodal, že kontakt nemohol byť dlhší než dve sekundy a že to bolo pred ľuďmi a nie niekde v zákulisí. Voči videu moderátorky sa ohradil.

Clipboard01 Čítajte viac Sexuálne obťažovanie zažila väčšina Sloveniek. Možno ste obeť, možno svedok. Tu je návod, ako (si) pomôcť

Balážiová uviedla, že videom chce upozorniť na to, aby ľudia v takýchto prípadoch neostali ticho.

„Je dôležité, aby v podobných situáciách zasiahla tretia osoba. Aby sa niekto ozval a zastal ženy, ktorá sa v takej situácii ocitne. Môže byť často v šoku, nemusí vedieť pohotovo reagovať alebo celá stuhne,“ dodala.

55 debata chyba
Viac na túto tému: #sexuálne obťažovanie