Dôchodkyňa z Popradu naletela podvodníkovi

V utorok v čase obeda zatelefonoval neznámy muž 82-ročnej pani z Popradu - časť Matejovce. Oznámil jej, že sa chystá prepad jej rodinného domu.

17.08.2022 18:10
Príbeh: Záhadný telefonát
Overujte si podozrivé telefonáty.
debata (10)

„Volajúci sa predstavil ako policajt a požadoval, aby pani dala všetku svoju finančnú hotovosť, ako aj cenné predmety do tašky a tú aby potom vložila do kontajnera pred domom. Upozornil ju, aby sa nezdržiavala pred oknom, lebo môže pri prepade dôjsť aj k streľbe,“ uviedla hovorkyňa KR PZ v Prešove Jana Ligdayová s tým, že volajúci pani ubezpečil, že len čo chytia páchateľa, budú jej všetky cennosti i peniaze vrátené.

Dôverčivá Popradčanka urobila presne tak, ako jej bolo povedané, do igelitového vreca vložila 7 400 eur aj cenné predmety, ktoré v dome mala. Dôchodkyni vznikla celková škoda vo výške viac ako 11-tisíc eur.

„Prípadom sa zaoberá vyšetrovateľ Okresného riaditeľstva Policajného zboru v Poprade, vedie trestné stíhanie vo veci zločinu podvodu. Páchateľovi v prípade preukázania viny hrozí trest odňatia slobody na tri až desať rokov,“ uviedla J. Ligdayová, ktorá tiež upozornila, že sofistikovanosť páchateľov nemá hraníc. „Konajme s rozvahou a overme si danú situáciu buď u svojich blízkych, alebo na polícii. Stačí jeden telefonát na linku 158, kde budete správne usmernení a páchateľ nemá šancu.“

© Autorské práva vyhradené

10 debata chyba
Viac na túto tému: #podvod #Prešov #Dôchodcovia #Prešovský kraj