Ďalší nechutný útok na Obchodnej. Mladíka kopol do hlavy, potom sa tváril nevinne

Polícia začala pre násilný víkendový incident na Obchodnej ulici v centre Bratislavy trestné stíhanie vo veci zločinu ublíženia na zdraví v štádiu pokusu, v súbehu s trestným činom výtržníctva. Bratislavskí policajti o tom informujú na sociálnej sieti.

01.12.2022 15:33 , aktualizované: 02.12.2022 11:47
Obchodná ulica v Bratislave Foto:
Obchodná ulica v Bratislave.
debata (31)

Bratislavský policajný hovorca Michal Szeiff v piatok informoval, že útočníkovi hrozí až desaťročný pobyt za mrežami. Ako informuje, vyšetrovateľ vzniesol obvinenie 21-ročnému Tomášovi Ch. z Bratislavy zo zločinu ublíženia na zdraví v štádiu pokusu v súbehu s prečinom výtržníctva. Poškodený pri páde utrpel zranenie hlavy, ktoré si vyžiadalo ošetrenie zdravotníkmi. Vyšetrovateľ zároveň spracoval podnet k väzobnému stíhaniu obvineného.

Štátna polícia sa prípadom začala zaoberať až po novinárskych otázkach.

„Do pár hodín od informovania o tejto udalosti sa na policajnom oddelení prihlásil muž podozrivý zo spáchania uvedeného skutku. S ním boli vykonané potrebné procesné úkony, smerujúce k náležitému objasneniu veci," uviedla polícia. Vyšetrovanie podľa nej naďalej pokračuje.

K násiliu pri križovatke ulíc Obchodná a Vysoká došlo v noci na sobotu (26. 11.). Zachytáva ho aj video zverejnené na sociálnych sieťach, na ktorom vidno konflikt medzi dvoma mužmi. Jeden z nich po kopnutí do hlavy zostane ležať na zemi. Agresor sa po svojom skutku tváril, že za nič nemôže.

Incident pre TASR potvrdili z bratislavskej mestskej polície, ktorá na mieste zasahovala aj so zdravotnými záchranármi. Štátna polícia tvrdí, že mestská polícia jej prípad neoznámila, a preto ho začali riešiť až po novinárskych otázkach a medializovaných informáciách.

SR Bratislava súdy dovolacie konanie Juraj H. BAX Čítajte viac Juraj Hossu si za zabitie Filipínca odsedí 9 rokov, súd mu zvýšil trest

Centrum Bratislavy bolo v uplynulých rokoch dejiskom viacerých násilných incidentov, z ktorých niektoré skončili aj tragicky. Na konci decembra 2019 došlo k napadnutiu mladíka, niekoľko týždňov predtým mali dvaja Srbi nadránom napadnúť a usmrtiť 22-ročného krajana. V roku 2018 na Obchodnej ulici napadol Juraj Hossu Filipínca Henryho Acordu. Ten na následky poranení neskôr v nemocnici zomrel. Za zabitie Acordu si Hossu odpykáva deväťročný nepodmienečný trest odňatia slobody.

Video

VIDEO: S psychológom Marekom Madrom o náraste agresívneho správania, radikalizácie, ale aj frustrácie medzi mladou generáciou. O tom, aké môžu byť príčiny, ale tiež aké riešenia by sme mali skúsiť presadiť.

31 debata chyba
Viac na túto tému: #Bratislava #bitka #Obchodná ulica #fyzický útok