Na detskom urgente v Bratislave napadli záchranára. Opakovane

Na oddelení urgentného príjmu v Národnom ústave detských chorôb (NÚDCH) v Bratislave vo štvrtok napadli záchranára. Útok sa riešil aj s políciou, informovala hovorkyňa NÚDCH Dana Kamenická.

02.12.2022 13:45
nudch Foto:
Národný ústav detských chorôb v Bratislave.
debata (11)

„V NÚDCH, žiaľ, sledujeme stupňujúcu sa agresivitu zo strany návštevníkov nemocnice," skonštatovala. Pri štvrtkovom útoku podľa nej strhli záchranárovi respirátor a udreli ho do tváre.

Na OUP sa majú zdravotníci s agresívnym správaním stretávať pravidelne. „Chcem ubezpečiť všetkých rodičov, že pre nás je každé dieťa dôležité a rovnako dôležité je, aby každé dieťa na urgentnom príjme dostalo zdravotnú starostlivosť včas, bez omeškania,“ priblížil riaditeľ NÚDCH Peter Bartoň.

nehoda, polícia, zadžanie Čítajte viac Vodič odmietol po nehode skúšku na alkohol a napadol záchranárov

Každý pacient preto podľa neho prechádza triedením, pri ktorom sa identifikujú rizikové stavy s vysokou prioritou. „Každé dieťa prechádza triediacim pracoviskom, kde sa určí naliehavosť ošetrenia. Prosíme preto rodičov, aby zdravotníkom dôverovali a rešpektovali ich inštrukcie. Násilie v týchto situáciách rozhodne nikomu nepomôže, ani rodičom a ani zdravotníkom,“ do­dal.

11 debata chyba
Viac na túto tému: #Národný ústav detských chorôb