Vodič pri úteku pred políciou zrazil v Banskej Bystrici troch chodcov

Vodič osobného automobilu zrazil v piatok popoludní na chodníku v banskobystrickej mestskej časti Sídlisko troch chodcov. K zrážke prišlo potom, ako nerešpektoval výzvu polície na zastavenie a po náraze do iného vozidla zišiel mimo cesty. Banskobystrická krajská polícia o tom informovala na sociálnej sieti.

27.01.2023 17:10
vodič, nehoda, banská bystrica Foto:
Vodič pri úteku pred políciou zrazil v Banskej Bystrici chodcov.
debata (25)

Policajti sa vodiča osobného automobilu pokúšali zastaviť z dôvodu, že jeho jazda ohrozovala ostatných účastníkov cestnej premávky. „Tento na výzvy polície nereagoval, naopak, dal sa na útek,“ priblížili policajti.

Vodič počas unikania porušil svojou jazdou viacero dopravných predpisov, nerešpektoval ani dopravné značenie. „Následne s vozidlom havaroval. Po náraze s ďalším vozidlom zišiel mimo cestu, pričom zrazil aj po chodníku idúcich troch chodcov,“ dodali s tým, že zatiaľ nebol ustálený rozsah zranení.

Hovorkyňa Operačného strediska záchrannej zdravotnej služby (OS ZZS) SR Alena Krčová priblížila, že vyslaní záchranári na mieste ošetrili troch mužov. „Všetci utrpeli stredne ťažké poranenia. Po ošetrení ich záchranári transportovali do nemocnice. Počas prevozu boli pri vedomí a v stabilizovanom stave,“ dodala.

Dědeček Čítajte viac Dědečka na slobodu nepustili. Odpustite mi, odkázal vodič auta smrti zo Zochovej VIDEO: Poklona pre vodičov od polície. Čo ju potešilo?
Video
VIDEO: Ľudia bez šance. Desivé zábery z nárazu auta na Zochovej
Video
25 debata chyba
Viac na túto tému: #dopravná nehoda