Rodinná tragédia v Petržalke. Byt, z ktorého vypadli dve osoby, hľadali policajti šesť hodín

V súvislosti s tragickou udalosťou, ktorá sa stala v nedeľu v bratislavskej Petržalke, začal vyšetrovateľ trestné stíhanie pre tri skutky. Prípad mŕtveho deväťročného dieťaťa, ktoré našli policajti v jednom z bytov po tom, ako z neho vypadol muž a neskôr aj žena, vyšetrujú ako obzvlášť závažný zločin vraždy.

20.03.2023 13:30
petržalka polícia bratislava Foto: ,
Policajné zložky na Vyšehradskej ulici v bratislavskej Petržalke, kde po páde z okna zahynul muž a žena. 19. marec 2023
debata (88)

Polícia v nedeľu krátko po 10.15 h prijala informáciu o tom, že z bytu na Vyšehradskej vypadol muž. Ten neskôr v nemocnici svojim zraneniam podľahol. Krátko po 15.00 h prijali informáciu o tom, že na rovnakej adrese vypadla z bytu žena. Tá utrpela zranenia, ktorým na mieste podľahla. Policajtom sa podarilo lokalizovať byt, z ktorého muž a žena vypadli a krátko po 16.30 h ho otvorili. V byte našli telo maloletého chlapca.

VIDEO: Tragédia v Petržalke si vyžiadala životy troch ľudí.
Video

Ako informoval bratislavský policajný hovorca Michal Szeiff, v prípade pádu 27-ročného muža začali trestné stíhanie vo veci trestného činu usmrtenia. V prípade pádu 39-ročnej ženy začali trestné stíhanie vo veci zločinu zabitia. V prípade nálezu tela 9-ročného chlapca začal vyšetrovateľ trestné stíhanie vo veci obzvlášť závažného zločinu vraždy.

Podľa informácii TV Joj malo ísť o rodinnú tragédiu. Mŕtvymi majú byť súrodenci a dieťa ženy. Žena aj dieťa mali mať viac bodných rán.

Policajné zložky na Vyšehradskej ulici v...
Policajné zložky na Vyšehradskej ulici v...
+2Policajné zložky na Vyšehradskej ulici v...

Hovorca doplnil, že policajti ihneď po páde muža začali na mieste vykonávať úkony s cieľom objasnenia udalosti. Ako dodal, nebolo jednoznačne zrejmé, z ktorého bytu sedemposchodového obytného domu muž vypadol, navyše nemal pri sebe žiadny doklad a nikto z obytného domu ho nepoznal. „Policajti sa snažili skontaktovať s obyvateľmi každého z bytov uvedeného domu, avšak nie s každým sa im podarilo nadviazať kontakt," doplnil s tým, že pri viacerých bytoch nikto nereagoval na opakované pokusy o skontaktovanie.

Podľa hovorcu v tom čase neexistoval zákonný dôvod, aby policajti otvorili niektorý z bytov. Až po páde ženy sa podarilo polícii identifikovať jej totožnosť a následne lokalizovať konkrétny byt. „Následne po splnení zákonných dôvodov – byt nikto neotváral, nepodarilo sa nadviazať kontakt s nikým v byte a vzniklo dôvodné podozrenie, že sa v ňom môže nachádzať ďalšia osoba, policajti využili svoje zákonné oprávnenia a do bytu vošli," doplnil Szeiff. Ako dodal, vyšetrovanie v tomto prípade aj naďalej intenzívne pokračuje.

polícia petržalka bratislava policajt Čítajte viac Tragédia v Petržalke: Muž a žena zomreli po páde z okna, v ich byte našli mŕtve dieťa
88 debata chyba
Viac na túto tému: #Bratislava #polícia #vražda #úmrtie #Petržalka