Podpaľači pri Žiari nad Hronom zničili päť áut. Zachytila ich bezpečnostná kamera

Polícia v Žiari nad Hronom vyšetruje požiar piatich áut, ku ktorému došlo vo štvrtok v obci Dolná Trnávka. V súvislosti s požiarom bolo začaté trestné stíhanie pre zločin poškodzovania cudzej veci.

30.03.2023 18:55 , aktualizované: 19:45
debata (6)

Informovalo o tom na sociálnej sieti Krajské riaditeľstvo Policajného zboru v Banskej Bystrici.

Polícia zverejnila aj videozáznam z miesta činu, na ktorom neznáme osoby oblievajú vozidlá tekutinou z kanistrov. „Prosíme občanov, ktorí by vedeli poskytnúť akékoľvek informácie k osobám na videozázname, aby tieto oznámili na telefónnom čísle 158,“ uviedla polícia.

VIDEO: Polícia prosí o pomoc pri stotožnení páchateľov.

Video

K požiaru piatich osobných áut odparkovaných na parkovisku pri družstve v obci Dolná Trnávka došlo vo štvrtok v skorých ranných hodinách, plamene ohrozovali aj priľahlú budovu. Na mieste zasahovala desiatka profesionálnych a dobrovoľných hasičov. Škody na vozidlách boli odhadnuté na približne 85 000 eur.

Autá mali byť dovezené zo zahraničia skupinou mladých mužov, informoval portál tvnoviny.sk. Straty môžu byť pre nich ako začínajúcich podnikateľov likvidačné. Keďže boli autá čerstvo dovezené z autorizovanej predajne, nevzťahuje sa na ne na Slovensku poistka. Portál dodáva, že podpaľači mali prísť na prémiovom aute, na ktorom mali byť namontované ukradnuté značky. Mohlo tak ísť o vopred premyslený čin.

O prípade informovala na sociálnej sieti aj skupina HAKA so žiadosťou o pomoc pri pátraní po páchateľoch.

6 debata chyba
Viac na túto tému: #požiar #podpaľačstvo