Bratislavu zasiahla silná búrka. Doprava kolabovala, hasiči vyťahovali autá zo zatopených podjazdov

V Bratislave boli vo štvrtok po silnej búrke na viacerých miestach zaplavené ulice, tvorili sa tam aj kolóny. Na sociálnych sieťach o tom informovali obyvatelia hlavného mesta a Zelená vlna RTVS. Bratislavská polícia vyzývala vodičov na zvýšenú opatrnosť. Hasiči zo zatopených priestorov odčerpávali vodu a vyťahovali uviaznuté automobily. Situácia sa po 18.00 hodine začala postupne stabilizovať.

08.06.2023 17:17 , aktualizované: 20:30
Bratislava / Električka / Dažde / Búrka / Foto: ,
Zaplavená cesta a električková trasa na Ružinovskej ulici v Bratislave 8. júna 2023
debata (12)

Ako krátko po 20.00 hodine avizovala Zelená vlna, väčšina kolón sa už rozbehla, zaplavená a neprejazdná je aj naďalej Račianska cesta a podjazdy na Bajkalskej ulici.

Silný dážď paralyzoval dopravu na deviatich dôležitých ťahoch, zatopená bola Bajkalská ulica, Prievozská ulica, Račianska ulica, Bajkalská na výjazde R7 od Prievozskej ulice, Vajnorská ulica, Tomášiková ulica, Malokrasňanská a Račianska v úseku od Peknej cesty v smere do centra bola uzatvorená. Zaplavená bola aj Hraničná ulica.

Z dôvodu zaplavených ciest a podjazdov výrazne meškali aj autobusové, trolejbusové a električkové linky najmä vo východnej časti mesta, informovala o tom v aktualizáciách stránka bratislavskej MHD.

Lejak v Bratislave 'utopil' autá v podjazde na Ružinovskej ulici
Video

Po 17.45 h bola obnovená premávka linky 4 na Vajnorskej ulici medzi Zátiším a Jurajovým dvorom. O 18.35 bola obnovená obojsmerne aj premávka električiek linky 9 na Ružinovskej. Do napojenia električiek na svoje grafikony treba počítať s nepravidelnou premávkou.

Po 19.00 hodine sa situácia začala stabilizovať aj na Račianskej ulici.

Zaplavená cesta na Ružinovskej ulici v...
Zaplavená ulica v Bratislave 8. júna 2023
+11Zaplavená cesta a električková trasa na...

Hlavné mesto na sociálnej sieti priblížilo, že išlo o naozaj mimoriadne intenzívne zrážky, ktoré kanalizácia napriek pravidelnej údržbe nestíha odvádzať. „Robíme však všetko pre to, aby bola situácia čo najskôr vyriešená. V teréne je nasadená všetka technika,“ avizovalo mesto.

Hasiči zasahovali podľa hovorcu Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru (HaZZ) v Bratislave Štefana Kočiho v súvislosti s poveternostnou situáciou pri niekoľkých technických zásahoch už asi od 16.00 h. „Privolaní boli takmer k tridsiatim udalostiam, v rámci ktorých najmä odčerpávali vodu zo zatopených podjazdov, pivničných priestorov, parkovísk či garáží,“ priblížil pre TASR.

Bratislavou sa prehnala silná búrka

Video

Zasahujúci hasiči vyťahovali tiež uviaznuté automobily zo zatopených priestorov. Okrem príslušníkov HaZZ pracovali na odčerpávaní vody aj členovia dobrovoľných hasičských zborov z Ružinova, Starého Mesta, Podunajských Biskupíc, Mosta pri Bratislave, Jaroviec, Petržalky a Ivanky pri Dunaji.

Medard si vo štvrtok nenechal pokaziť povesť, budú lejaky aj v piatok pred víkendom?
Video

Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) vydal na dnes od 16.30 do 18.00 hod. hydrologickú výstrahu druhého stupňa pre Bratislavu, Nové Zámky a Komárno. Taktiež vydal aj druhý stupeň výstrahy pred búrkami. Informoval o tom SHMÚ na svojej stránke.

© Autorské práva vyhradené

12 debata chyba
Viac na túto tému: #Bratislava #počasie #záplavy #dažde