Smrť ľudí v autobuse zavinil zrejme fajčiar

Dvadsať ľudí, väčšinou starších, zahynulo v utorok večer pri požiari auobusu, ktorý sa vznietil na diaľnici neďaleko Hanoveru na severe Nemecka. Podľa prvého vyšetrovania požiar v autobuse spôsobil pravdepodobne neopatrný cestujúci, ktorý si zapálil cigaretu na toalete. Oznámila o nemecká polícia.

04.11.2008 22:49 , aktualizované: 05.11.2008 04:41
Autobus Foto:
Zhorený autobus v Nemecku pri meste Hannover.
debata

Nehodu prežilo dvanásť cestujúcich, ktorým sa podarilo z horiaceho vozu včas uniknúť. Traja z nich boli hospitalizovaní s vážnymi popáleninami, ďalší utrpeli ľahšie zranenia alebo sa ocitli v šoku.

„Zrejme si nejaký pasažier počas prestávky krátko pred nehodou zapálil cigaretu a neuhasil ohorok. Krátko na to sa z kabíny toalety začal valiť dym,“ napísal miestny denník Hannoversche Allgemeine Zeitung. “Keď cestujúci otvorili dvere, požiar sa rozšíril do celého autobusu. O ni­ekoľko sekúnd horelo celé vozidlo.“

Vodič zastavil autobus na odstavnom pruhu. Ale pre väčšinu cestujúcich, dôchodcov, ktorí sa vracali z jednodenného zájazdu naspäť do Hanoveru, bolo už príliš neskoro. Polícia podľa pozície mnohých mŕtvol usúdila, že sa zúfalo snažili dostať k východu.

debata chyba