Pri hromadnej havárii na rakúskej diaľnici sa zrazilo 70 áut

Na severorakúskej diaľnici A1 došlo k hromadnej havárii, pri ktorej sa zrazilo zhruba 70 áut. Jeden človek zahynul a desať osôb utrpelo zranenia. Vodičov tu prekvapila poľadovica.

26.03.2013 21:39
debata

Nehoda sa stala pri meste Sankt Pölten západne od Viedne. Záchranári sa k zraneným dlho nemohli dostať a nakoniec k nim museli ísť peši, pretože diaľnica bola zablokovaná a a nevznikol tu núdzový stredový pruh pre sanitky a hasičov. Nehoda si vyžiadala takmer 30 zranených z toho šesť ľudí je vo vážnom stave.

V Dolnom Rakúsku sa popoludní a večer pre zlé počasie stalo niekoľko nehôd na frekventovaných trasách. Na diaľnici A2 v smere na Viedeň sa zrazilo asi sedem áut, dvaja ľudia pri havárii utrpeli ľahké zranenia. Na A22 pri diaľničnej križovatke neďaleko mesta Stockerau nezvládol vodič riadenie a skončil v lese.

Na vonkajšom viedenskom okruhu S1 pri zjazde na Vösendorf vrazilo auto do stromu, dve zranené deti musel z miesta nešťastia prepraviť do nemocnice vrtuľník. Nehoda sa stala tiež medzi nadjazdom na rýchlostnú cestu S5 a dunajským mostom Tullner Donaubrücke, jeden človek pri nej utrpel vážne zranenie a ďalšia osoba bola ľahko zranená.

debata chyba