Bulvár zverejnil tajné video s Putinom, Kremeľ zúri

Ruský bulvárny spravodajský portál Life News si pohneval prezidenta Vladimira Putina po tom, ako zverejnil tajné video z rokovania vlády v Moskve.

17.04.2013 15:52
Putin Foto: ,
Ruský prezident Vladimir Putin
debata (24)

Putin sa na ňom členom kabinetu vyhráža, že ich vyhodí, ak svoju prácu nezefektívnia. Šéf Kremľa tieto slová povedal po tom, ako prítomných novinárov požiadal, aby si vypli kamery a zariadenia na záznam zvuku. „Buď je moja práca neefektívna, alebo je neefektívna práca vás všetkých a musíte odísť,“ hovorí na videu šéf Kremľa. „Dnes sa prikláňam k druhej možnosti,“ dodal.

Life News je prokremeľský bulvárny portál, ktorý sa politike príliš nevenuje a svoju pozornosť zameriava najmä na celebrity. Do rovnakej mediálnej skupiny patrí aj podobne zameraný denník Žizň (Život). Video zverejnené na portáli LifeNews.ru redaktori označili za „senzáciu“ a publikovali ho s titulkom Vladimir Putin sa vyhráža, že rozpustí vládu!

Putinov hovorca Dmitrij Peskov konanie novinárov označil za „poburujúce a z etického hľadiska neprípustné“. Life News medzitým informovali, že ich redaktorov prestanú púšťať na pravidelné rokovania vlády organizované každý týždeň.

24 debata chyba