V Ríme zadržali Slováka napodobňujúceho Jána Pavla II.

Rímska polícia v piatok potvrdila zadržanie 55-ročného muža, ktorý bol oblečený ako zosnulý pápež Ján Pavol II.

10.05.2013 20:58
Falošný pápež, Slovák Foto:
Polícia v Ríme potvrdila zadržanie 55-ročného muža, ktorý bol oblečený ako zosnulý pápež Ján Pavol II.
debata (31)

Podľa dostupných informácií ide o Slováka, ktorý sa dopustil priestupku prisvojenia si titulu, za čo mu hrozí pokuta vo výške niekoľkých stoviek eur. Muž, ktorého medzitým prepustili, sa údajne pohyboval blízko rímskeho Kolosea niekoľko týždňov. Polícia však začala konať až vo štvrtok na podnet anonyma, ktorému sa nepozdávala jeho priveľká podobnosť so zosnulou hlavou katolíckej cirkvi.

Podľa slov jedného z pouličných predavačov muža odviedli policajti v civile. Jeden rímskych policajtov sa pre agentúru AFP vyjadril, že „ak by vyzeral ako (egyptský faraón) Tutanchamón, nič by sa nestalo“. Hovorkyňa polície hlavného talianskeho mesta potvrdila, že Slovákovi jeho sutanu skonfiškovali.

Ján Pavol II., vlastným menom Karol Wojtyla, zomrel v roku 2005. Poľský rodák si svet získal svojim prístupom k veriacim a vystupovaním na verejnosti. Jeho nástupcom sa stal Benedikt XVI. Ten však vo februári prekvapivo rezignoval a otvoril tak dvere argentínskemu kardinálovi, ktorého za pápeža Františka v marci zvolilo konkláve.

31 debata chyba