Herec Alain Delon podporil krajnú pravicu

Francúzsky herec Alain Delon sa netají svojou podporou krajnej pravice. V rozhovore pre švajčiarsky denník Le Matin povedal, že rast vplyvu krajnej pravice vo Francúzsku a Švajčiarsku chápe a podporuje ho.

10.10.2013 11:57
Alain Delon Foto: ,
Francúzsky herec Alain Delon.
debata (4)

Silnejúci vplyv krajne pravicovej francúzskej Národnej fronty a ženevskej MCG je podľa Delona poučením, že ľudia už nechcú počúvať rovnaké reči, ale chcú akciu a zmenu. „Súhlasím, podporujem a veľmi dobre rozumiem tomu, že Národný front a MCG získavajú veľký význam,“ povedala hviezda. Privítal, že sa rozširuje a spevňuje voličská základňa týchto krajne pravicových strán, čo by im podľa neho mohlo umožniť prejsť od slov k činom. „Le Pen a jeho dcéra bojujú už roky, ale bojovali trochu osamotene. Teraz prvýkrát nie sú sami. Majú za sebou Francúza. To je dôležité. A je tiež strašne dôležité, že to prekypuje aj v Ženeve,“ zdôraznil Delon.

„Potvrdzujem a neuberám ani nepridávam žiadne zo svojich slov,“ vyhlásil po telefóne deň po zverejnení rozhovoru sedemdesiatse­demročný herec v reakcii na rozpaky a polemiku, ktoré jeho vyjadrenie v Le Matin vyvolalo. Minulý mesiac zasa vyvolal emócie tvrdením, že homosexualita je podľa neho neprirodzená vec.

4 debata chyba
Viac na túto tému: #Alain Delon #krajná pravica