Pirane zranili v Argentíne viac ako 70 kúpajúcich sa ľudí

Skupina piraní zranila v Argentíne viac ako 70 ľudí, ktorí sa počas vlny horúčav kúpali pri príležitosti vianočných sviatkov v rieke Paraná severne od metropoly Buenos Aires.

26.12.2013 19:58
piraňa, palometa Foto:
Piraňa - druh palometa.
debata (2)

Informovali o tom miestne zdravotnícke zdroje. Medzi zranenými je aj niekoľko detí, ktorým dravé ryby druhu pelamída, dorastajúce do dĺžky 20 až 40 centimetrov, uhryzli aj časti prstov.

„To nie je normálne,“ povedal tamojšej televízii šéf záchranárov v meste Rosario Federico Cornier. „Bežné je ojedinelé uhryznutie alebo zranenie, ale rozsah takéhoto zranenia je obrovský. Je to mimoriadna udalosť,“ dodal.

Incident sa podľa agentúry AP stal mimo obľúbenej pláže na rieke Paraná v blízkosti Rosaria, približne 300 kilometrov severne od Buenos Aires.

Pirane, dravé ryby z rieky Amazonky, nemajú prehnanú povesť obávaného predátora. Vedci pred rokom totiž zistili, že stlačenie ich čeľustí je také silné, že v pomere k ich hmotnosti je ešte väčšie než napríklad u tyranosaura. Pred týmito rybami tak musia kapitulovať i súčasné nebezpečné dravce živočíšnej ríše ako je žralok biely, hyena či aligátor.

2 debata chyba
Viac na túto tému: #piraňa