Putin: V Texase sa homosexualita trestá a nikto o tom nehovorí

Ruský prezident Vladimir Putin uistil všetkých účastníkov blížiacich sa olympijských hier v ruskom letovisku Soči, že ich bezpečnosť bude zaistená a nehrozí im žiadna diskriminácia.

19.01.2014 17:12
Vladimir Putin Foto:
Vladimir Putin.
debata (222)

Trojnásobný prezident Ruska sa tak vyjadril v nedeľňajšom rozhovore pre zahraničné médiá vo svetle kritiky zákona o propagácii homosexuality mladistvým a hrozby bojkotu hier. Podľa jeho slov však nie je kritika vlády oprávnená a neheterosexuáli sú na hrách vítaní.

Rodák z Petorhradu zároveň označil za nesprávne medializované informácie o desaťnásobnom prekročení rozpočtu na usporiadanie športového sviatku. Jeho cieľom je podľa Putinových slov propagácia nového moderného Ruska, vymazanie stereotypov o ňom, rozvoj juhu krajiny či zvýšenie povedomia o krajine.

„Ľudia majú odlišné orientácie.. napríklad (britský hudobník) Elton John, ktorý je skvelým človekom a výnimočným umelcom,“ povedal vybraným vplyvným médiám Putin, ktorý poukázal na perzekvovanie homosexuality vo svete. „Homosexualita je trestná v 70 krajinách sveta. Stále je zločinom aj v niektorým štátoch USA, napríklad v Texase a možno ešte v ďalších troch štátoch. Prečo nikto nehovorí o tomto a prečo hovoria o nás, keď to nijako (trestne) nestíhame?“ rozhorčil sa prezident, podľa ktorého prípravy na hry stáli v prepočte menej ako päť miliárd eur.

222 debata chyba
Viac na túto tému: #Rusko #homosexualita #Texas #Soči #Vladimir Putin #LGBTI+