Vládne sily s Hizballáhom zabili vyše 175 povstalcov

Sýrske vládne jednotky zabili najmenej 175 povstaleckých bojovníkov, väčšinu z nich cudzincov, počas bojov na opozíciou ovládaných predmestiach Damasku.

27.02.2014 08:13
debata (1)

V stredu večer o tom informovali sýrske a libanonské médiá. Útoku proti povstalcom velilo libanonské militantné hnutie Hizballáh, ktoré sa pridalo k silám prezidenta Baššára al-Asada.

Televízna stanica Al Manar, ktorú prevádzkuje Hizballáh, odvysielala zábery desiatok mŕtvych mužských tiel pri ceste do Otajby pri hlavnom meste. Reportáž neuvádzala, kedy došlo k útoku proti povstalcom, ktorí údajne patrili k islamistom napojeným na al-Kájdu.

Sýrska štátna tlačová agentúra SANA uviedla, že medzi zabitými sú najmä bojovníci zo Saudskej Arábie, Kataru a Čečenska, ktorí patrili ku skupine Front al-Nusrá. Operáciu vládnych síl a Hizballáhu proti povstalcom pri Damasku potvrdila aj opozičná Sýrska organizácia na monitorovanie ľudských práv.

Konflikt v Sýrii vypukol v marci 2011 a odvtedy už zahynulo najmenej 140 000 ľudí. Tento počet je však pravdepodobne oveľa vyšší, keďže informácie na miestne sa nedajú overiť.

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Sýria #Libanon #Hizballáh #al-Káida