Ponorka opäť pátra po čiernej skrinke zmiznutého lietadla

Experti aj v stredu pokračujú v hľadaní čiernej skrinky malajzijského lietadla, ktoré sa v marci zrútilo v Indickom oceáne. Robotickú miniponorku Bluefin 21 museli v utorok vytiahnuť nad hladinu po technických problémoch, tie už ale medzitým odstránili.

16.04.2014 14:00
ponorka, malajzijské lietadlo, pátranie,... Foto: ,
Po stratenom malajzijskom lietadle opäť pátra ponorka.
debata

Podľa posledných informácií austrálskych úradov však miniponorka ani dnes nezachytila žiadne signály pochádzajúce z vysielača čiernej skrinky. Medzinárodným záchranárskym tímom sa napriek rozsiahlej pátracej akcii doteraz nepodarilo nájsť ani jedinú trosku pochádzajúcu z havarovaného lietadla.

zväčšiť Plán letu zmiznutého malajzijského lietadla. Foto: SITA/AP
Austrália, malajzijské lietadlo, mapa, plán, let Plán letu zmiznutého malajzijského lietadla.

Najnovšou stopou je v tomto prípade olejová škvrna nachádzajúca sa asi päť kilometrov od miesta, kde naposledy zachytili signál pravdepodobne vysielaný čiernou skrinkou.

Malajzijský boeing s 239 osobami zmizol 8. marca za dodnes neobjasnených okolností počas letu z Kuala Lumpuru do Pekingu. Napriek znefunkčneným komunikačným zariadeniam sa vyšetrovateľom podarilo zistiť, že stroj sa nad Juhočínskym morom otočil a zamieril nad Indický oceán, kde sa teraz pokúšajú nájsť jeho zvyšky.

debata chyba
Viac na túto tému: #pátranie #ponorka #Indický oceán #malajzijské lietadlo