Strety v Mariupole majú podľa ukrajinského ministra troch mŕtvych

Konflikt, ktorý vznikol v stredu večer v meste Mariupol na juhovýchode Ukrajiny, si vyžiadal životy troch proruských separatistov.

17.04.2014 09:11
Mariupol, Ukrajina Foto: ,
Snímka zraneného pri prestrelke v ukrajinskom Mariupole.
debata (23)

Podľa agentúry Interfax to v štvrtok uviedol ukrajinský minister vnútra Arsen Avakov na Facebooku.

Konflikt podľa neho vznikol po tom, čo okolo 300 útočníkov napadlo miestnu jednotku síl ministerstva vnútra. Potom nasledovala „operácia s cieľom lokalizovať bandy útočníkov“. Výsledkom boli traja mŕtvi, 13 zranených a 63 zadržaných osôb.

Noviny Ukrajinská pravda napísali, že stret začal po tom, čo sa pri bráne vojenskej jednotky v Mariupole zhromaždili ľudia a požadovali od vojakov, aby sa rozdelili o zbrane. Potom z davu začali lietať zápalné fľaše a ako odpoveď sa ozvali výstrely.

Prestrelka v Mariupole sa začala v predvečer dnešných štvorstrannýchých ženevských rokovaní o možnostiach, ako zmierniť krízu na východe Ukrajiny. (Viac čítajte v článku Na ženevských rokovaniach o ukrajinskej kríze sa neočakáva prelom.)

Mariupol je prístavné mesto pri Azovskom mori na juhu Doneckého regiónu, v ktorom proruskí separatisti obsadili desiatky štátnych inštitúcií.

Ukrajinské osobitné jednotky SBU hneď po vypuknutí incidentu namierili do Mariupolu, aby pomohli jednotkám ministerstva vnútra a na miesto boli vyslané aj obrnené vozislá, informovala agentúra Unian.

23 debata chyba
Viac na túto tému: #mŕtvi #Ukrajina #separatisti #Mariupol