Ukrajinský miliardár núka odmeny za dolapenie separatistov

Nový gubernátor východoukrajinskej Dnepropetrovskej oblasti, tretí najbohatší Ukrajinec, Igor Kolomojskij, ponúkol vysoké odmeny všetkým, ktorým sa podarí dolapiť proruských ozbrojencov, ktorí obsadili vládne aj policajné budovy v regióne.

17.04.2014 23:55
Ukrajina, vlajky Foto:
Ilustračné foto
debata (170)

Kolomojskij ponúkol odmenu 10 000 dolárov (asi 7 200 eur) za každého chyteného ruského „sabotéra“ a sľúbil odmeniť aj tých, ktorí miestnym úradom odovzdajú zbrane, ktoré ozbrojenci používajú.

Ide o ďalší z pokusov ukrajinských vodcov zastaviť činnosť ozbrojených separatistov, uviedla agentúra Reuters.

Miliardár, ktorý bol do funkcie menovaný novou kyjevskou vládou len minulý mesiac, ponúkol aj 200 000 dolárov (takmer 145 000 eur) každému, kto oslobodí obsadenú verejnú budovu.

Borys Filatov, Kolomojského zástupca vo funkcii gubernátora, už na Facebooku napísal, že sa rozhodli poslať 500 000 ukrajin­ských hrivien (32 000 eur) príslušníkom národnej gardy v Mariupole na juhovýchode krajiny, ktorí v ​​noci na štvrtok odrazili útok proruských separatistov.

Ako vo štvrtok ráno oznámil ukrajinský minister vnútra, asi 300 útočníkov tam napadlo jednotku síl ministerstva vnútra a pri následnom strete traja z útočníkov zomreli. Viac než 60 separatistov bolo zadržaných a polícia teraz zisťuje ich totožnosť.

170 debata chyba
Viac na túto tému: #odmena #Ukrajina #kríza na Ukrajine #separatisti