Za účasti pápeža Františka sa v piatok v Ríme konala krížová cesta

Pápež František v piatok večer v Koloseu za účasti tisícov veriacich začal modlitbu krížovej cesty. Táto veľkopiatková udalosť je pripomienkou Kristovej smrti. Pred obradom sa František vo vatikánskej Bazilike svätého Petra zúčastnil bohoslužby, počas ktorej si pripomenul Ježišovo utrpenie a smrť, napísala agentúra DPA.

18.04.2014 22:15
Taliansko, Rím, koloseum, krížová cesta, pápež... Foto: ,
Krížová cesta sa koná v rímskom koloseu.
debata

Ku Koloseu dorazili desaťtisíce pútnikov z celého sveta. Prejavy pri 14 zastaveniach krížovej cesty napísal arcibiskup Giancarlo Maria Bregantini, ktorý je v Taliansku známy ako kritik mafie. Témami sú podľa DPA problematika utečencov, rasizmus, hospodárska kríza, finančné špekulácie či nezamestnanosť.

Krížová cesta je najdlhšou veľkonočnou modlitbou, tá rímska zvyčajne trvá okolo dvoch hodín. Je tiež považovaná za jeden z vrcholov pašiového týždňa. Ten sa začal Kvetnou nedeľou a skončí sa cez víkend.

Pápež v sobotu večer bude sláviť liturgiu veľkonočnej vigílie a v nedeľu, keď si kresťania pripomínajú zmŕtvychvstanie Krista, prednesie na poludnie na Svätopeterskom námestí svoje veľkonočné posolstvo a požehnanie Mestu a svetu.

Veľkonočný pondelok bude potom v znamení radosti kresťanov z vykúpenia.

debata chyba
Viac na túto tému: #pápež František #Rím