Tínedžer zázračne prežil let v podvozku z Kalifornie na Havaj

Šestnásťročný chlapec aj napriek nedostatku kyslíka a teplote pod bodom mrazu prežil v podvozkovej šachte niekoľkohodinový let z Kalifornie na Havaj. Informovala o tom agentúra Reuters. Vyšetrovatelia a aerolinky hovoria o zázraku.

21.04.2014 09:07
debata (2)

„Mal neuveriteľné šťastie, že prežil,“ uviedla havajská letecká spoločnosť Hawaiian Airlines, v ktorej stroji mladík v nedeľu letel. Obdobné pokusy čiernych pasažierov spravidla končia smrťou, pretože vo vysokej nadmorskej výške nemajú dostatok kyslíka a musia tiež čeliť silným mrazom. Cestovná výška stroja bola podľa Reuters 11.500 metrov.

O mimoriadnom šťastí hovoril aj Federálny úrad pre vyšetrovanie (FBI), ktorý sa prípadom zaoberá. Hovorca FBI Tom Simon povedal, že počas väčšej časti letu, ktorý na Havaj trvá asi päť a pol hodiny, bol mladík v bezvedomí. „Je úžasné, že prežil,“ dodal Simon s tým, že vyviazol bez zranenia.

Podľa Simona si mladík na let nepamätá. Pri výsluchu vyhlásil, že sa po hádke s rodinou rozhodol utiecť. Zo záznamu bezpečnostnej kamery na kalifornskom letisku v San Jose je zrejmé, že v nedeľu ráno preskočil plot. Jeho čierny let sa prevalil až po pristátí na havajskom ostrove Maui, kde si chlapca na dráhe všimli zamestnanci letiska.

Simon uviedol, že mladík nebude čeliť žiadnym obvineniam a že jeho prípad polícia postúpi úradu sociálnej starostlivosti.

2 debata chyba
Viac na túto tému: #USA #lietadlo #let