Vyplavený materiál nepochádza z nezvestného malajzijského lietadla

Trosky, ktoré našli v stredu na austrálskom pobreží, nepatria nezvestnému malajzijskému lietadlu. Po krátkej analýze podrobných fotografií bližšie nešpecifikovaných predmetov to vo štvrtok potvrdili austrálske úrady.

24.04.2014 07:15
malajzijské lietadlo, ponorka, pátranie,... Foto: ,
Pátracie práce po stratenom malajzijskom lietadle. Trosky v Indickom oceána hľadá špeciálna ponorka.
debata (2)

Austrália uviedla, že „nevidí nič, čo by ju viedlo k presvedčeniu, že pochádzajú“ zo zmiznutého stroja.

Ťažisko viac ako 40 dní trvajúceho a dosiaľ neúspešného pátrania sa teda opäť presunie na robotickú miniponorku. Nahlas sa už uvažuje o jej premiestnení do iných oblastí Indického oceánu. Americký stroj Bluefin-21 totiž za sedem dní skúmania dna nič nenašiel. Celú akciu navyše aktuálne komplikuje silný dážď a prudký vietor spôsobený tropickým cyklónom Jack.

Medzinárodným záchranárskym tímom sa napriek rozsiahlej pátracej akcii doteraz nepodarilo nájsť ani jedinú trosku pochádzajúcu z havarovaného Boeingu 777. Stroj s 239 osobami zmizol 8. marca za dodnes neobjasnených okolností počas letu z Kuala Lumpuru do Pekingu. Napriek znefunkčneným komunikačným zariadeniam vyšetrovatelia oznámili, že lietadlo sa nad Juhočínskym morom malo otočiť a zamieriť do odľahlých oblastí Indického oceánu. Operácia prebieha 4,5 kilometra pod hladinou oceánu vo vzdialenosti približne 2-tisíc kilometrov západne od austrálskeho pobrežia.

2 debata chyba
Viac na túto tému: #trosky #malajzijské lietadlo