Vodca KĽDR chce, aby sa armáda rozvíjala a dokázala poraziť USA

Severokórejský vodca Kim Čong-un v nedeľu vyzval armádu na ďalší rozvoj, tak, aby dokázala zvíťaziť v akomkoľvek konflikte so Spojenými štátmi. Informovala o tom agentúra Reuters s odvolaním sa na severokórejskú tlačovú agentúru KCNA.

27.04.2014 10:15
Kim Čong-un Foto: ,
Severokórejský vodca Kim Čong-un
debata (37)

Kimova výzva zaznela deň po tom, čo americký prezident Barack Obama varoval KĽDR, že USA použijú svoje vojenské sily na obranu Južnej Kórey pred akýmkoľvek útokom zo strany Pchjongjangu.

Obama sa tak vyjadril na návšteve Južnej Kórey pred americkými vojakmi, ktorí v ​​tejto krajine slúžia.

Severokórejský diktátor v nedeľu predsedal schôdzke ústrednej vojenskej komisie. Predstavil dôležitú úlohu ďalšieho rozvoja Kórejskej ľudovej armády a spôsoby, ako ho dosiahnuť (…) ak má armáda žať jedno víťazstvo za druhým v konfrontácii so Spojenými štátmi, citovala vodcu agentúra KCNA.

Severná Kórea na konci marca nevylúčila „novú formu“ jadrovej skúšky. Krajina už vykonala tri jadrové testy, posledný z nich vo februári 2013.

Nedávne satelitné údaje ukázali, že na mieste severokórejských jadrových zariadení pokračujú práce, napísala agentúra Reuters.

Obama po zastávkach v Japonsku a Južnej Kórei priletel v sobotu do Malajzie, a stal sa tak prvým americkým prezidentom na návšteve v tejto krajine od roku 1966, kedy sem zavítal prezident Lyndon Johnson.

Na nedeľu je plánované jeho stretnutie s premiérom Najibom Abdulom Razakom. Svoju ázijskú misiu zakončí šéf Bieleho domu na Filipínach.

37 debata chyba
Viac na túto tému: #USA #KĽDR #armáda #Kim Čong-un