Taliban v Afganistane zavraždil zamestnancov neziskovky

Radikálne hnutie Taliban v západnom Afganistane zastrelilo šesť zamestnancov neziskovej organizácie, ktorí sa v oblasti snažili odstrániť pozemné míny.

10.07.2014 13:08
debata (18)

Ďalších troch zamestnancov organizácie Halo Trust ozbrojenci uniesli. Incident sa odohral v provincii Herát, napísala agentúra Reuters s odvolaním sa na štvrtkové vyhlásenie tamojšej polície. Radikálne hnutie útočilo aj na juhu krajiny.

„Pracovníci odstraňujúci míny sa na cestu vydali skoro ráno a neinformovali o nej policajta,“ povedal hovorca provinčnej polície. Dodal, že po trojici unesených sa pátra.

V juhoafganskej provincii Zábul boli v noci na štvrtok zabití štyria policajti. Zastrelili ich traja bývalí kolegovia, ktorí prebehli k hnutiu Taliban. Prípad sa ďalej vyšetruje.

Podľa tamojšej polície bola vo štvrtok v rovnakej provincii zavraždená aj jedna žena. Terčom útoku Talibanu sa stala kvôli podozreniu, že spolupracuje s vládou.

V stredu asistenčné misie OSN v Afganistane (UNAMA) zverejnili počty zabitých a zranených civilistov v Afganistane. Ten v prvom polroku tohto roka medziročne vzrástol o štvrtinu. Správa uvádza, že mŕtvych civilistov bolo od januára do konca júna registrovaých 1 564, čo je o takmer 17 percent viac než v rovnakom období vlani.

18 debata chyba
Viac na túto tému: #Afganistan #Taliban #únos #vraždy