Putinova dcéra vraj opustila svoj ​​luxusný byt na predmestí Haagu

Dcéra ruského prezidenta Vladimira Putina Maria opustila aj so svojím holandským partnerom dom na predmestí Haagu, kde od vlaňajška bývala v luxusnom apartmáne.

25.07.2014 15:02
Maria Putinová Foto:
Dom na predmestí Haagu, v ktorom až do piatka 25. júla bývala Putinova dcéra Maria. Snímka je z videa uloženého na Youtube. Dom budil pozornosť už vlani, keď Putin údajne svoju dcéru v Holandsku navštívil.
debata (366)

Napísal to v piatok britský denník Daily Mirror. Jej prítomnosť vyvolávala po páde malajzijského lietadla medzi miestnymi rozhorčenie, čo Mariu Putinovou očividne viedlo k rozhodnutiu odcestovať.

Dvadsaťdeväťročná Putinova dcéra žila s Holanďanom Jorritom Faasenom, manažérom ruského Gazpromu, vo Voorschotene na predmestí Haagu v byte za dva milióny libier, uviedol britský denník. Byt sa nachádza asi tridsať kilometrov od letiska, z ktorého minulý štvrtok štartoval k svojmu poslednému letu malajzijský boeing.

Hneď po jeho skaze prepukli vo Voorschotene protesty. Starosta Pieter Broertjes sa dokonca vyslovil za vyhostenie Putinovej dcéry, svoje slová ale neskôr vzal späť. Vraj sa nechal uniesť pocitom bezmocnosti.

„Nevideli sme ju odo dňa, keď spadlo to malajské lietadlo,“ povedal novinárom jeden zo susedov Putinovej. „Prisťahovali sa vlani a žili nenápadne. Akonáhle sa ale zistilo, čo sú zač, bol s kľudným životom koniec. Teraz je ešte horšie, aj keď je každému jasné, že za činy svojho otca nemôže. Žiadne demonštrácie tu ale nechceme,“ dodal.

Redakcia denníka Daily Mirror nezistila, kam sa Maria Putinová pred zlobou svojich bývalých susedov uchýlila. Mieni ale, že sa o ňu postaral otec a ponúkol jej útočisko v niektorom z luxusných palácov na brehoch Čierneho mora. Podľa iných správ vraj pár odletel do Moskvy.

Pobyt Marie Putinovej v Holandsku vyvolal po katastrofe na východe Ukrajiny rozruch aj na sociálnych sieťach. Jeden z Holanďanov na Twitteri napísal, že dcéra ruského prezidenta si svoju holandskú adresu vybrala správne. „Nebude to mať ďaleko, až jej otecka budú v Haagu súdiť,“ napísal. Holandské hlavné mesto je od roku 2003 sídlom Medzinárodného trestného súdu, ktorý vyšetruje zločiny proti ľudskosti, genocídu a vojnové zločiny.

366 debata chyba
Viac na túto tému: #Haag #Holandsko #Vladimir Putin #zostrelené malajzijské lietadlo #Maria Putinova