Pápež si vystál rad a naobedoval sa s pracovníkmi Vatikánu

S príborom a táckou v ruke si v piatok pápež František na veľké prekvapenie vystál rad na obed v jedálni pre zamestnancov Vatikánu. Podľa agentúry APA počkal, kým na neho príde rad, a potom si pochutnal na cestovine s treskou.

25.07.2014 17:30
pápež, jedáleň, obed Foto: ,
Pápež František prekvapil v jedálni pracovníkov Vatikánu.
debata (38)

"Bol úplne normálny, ako každý pokorný zamestnanec. Prišiel s táckou, postavil sa do radu a my sme ho obslúžili. Dal si pasta bianca (cestovinu bez omáčky) a k tomu tresku. Bolo to nádherné, bol obklopený svojou rodinou. Bolo to veľkolepé, "rozplýval sa v rozhovore pre vatikánsky rozhlas vedúci jedálne Franco Paini.

František sa podľa APA chvíľu vypytoval na prácu v jedálni a potom personál pochválil. Nakoniec udelil prítomným požehnanie. Celá návšteva trvala približne hodinu.

Pápež František sa v piatok naobedoval s... Foto: SITA/AP
pápež, jedáleň, obed Pápež František sa v piatok naobedoval s pracovníkmi Vatikánu.

Súčasný pápež je známy svojím nečakaným konaním, bezprostrednosťou a skromnosťou, ktoré mu vo svete vyniesli veľkú popularitu. Tento rok vo februári napríklad dal do aukcie motocykel Harley Davidson, ktorý vlani dostal priamo od výrobcu. Dražba vyniesla 241.500 eur, tie najvyšší predstaviteľ katolíckej cirkvi venoval na charitu.

Pred rokom sa koncom augusta zase vo Vatikáne neváhal pripojiť ku skupinke mladých ľudí pri fotení mobilným telefónom. Niekoľko dní predtým sa objavil v centre Ríma v aute bez pápežskej vlajky či iného označenia a do miestneho kostola vstúpil s mitrou, teda liturgickou pokrývkou hlavy, zastrčenou pod pazuchou.

38 debata chyba
Viac na túto tému: #Vatikán #pápež František