Boko Haram uniesla manželku vicepremiéra Kamerunu

Militanti z africkej islamistickej skupiny Boko Haram v nedeľu zaútočili na kamerunské mestečko Kolofata nachádzajúce sa neďaleko hranice s Nigériou.

27.07.2014 15:47
debata

Uniesli pritom niekoľkých ľudí vrátane manželky kamerunského vicepremiéra Amadoua Aliho. „Situácia je veľmi kritická… bojovníci Boko Haram sú stále v Kolofate a bojujú s našimi vojakmi,“ uviedol jeden z veliteľov kamerunskej armády. Ako dodal, telesným strážcom sa podarilo evakuovať vicepremiéra a zaviesť ho do miestnej metropoly Mora.

Radikálni islamisti z Boko Haram rozpútali v posledných rokoch na severovýchode krajiny vlnu násilia s cieľom nastoliť islamský štát. Podľa nezávislých zdrojov od začiatku roka zabili viac ako 3300 ľudí. V apríli uniesli viac ako 276 školáčok, 219 z nich je stále v zajatí. Únos školáčok je známkou neschopnosti nigérijskej vlády ochraňovať svojich obyvateľov pred vyčíňaním tejto skupiny terorizujúcej severovýchod krajiny, ale aj susedné štáty. Bezpečnostná rada Organizácie Spojených národov zaradila Boko Haram na zoznam teroristických organizácií.

debata chyba
Viac na túto tému: #Boko Haram #Kamerun