Vo vraku lode Costa Concordia objavili kosti ďalšej obete

Experti, ktorí v ​​Janove prehľadávajú vrak výletnej lode Costa Concordia, našli v troskách kosti, ktoré by mohli pochádzať z ľudskej paže. Informovala o tom agentúra ANSA s odvolaním sa na nemenované zdroje. Odborníci, medzi ktorými sú speleológovia a potápači, pátrajú v útrobách lode po jednom z členov posádky, pôvodom z Indie, ktorý je od havárie v noci na 14. januára 2012 stále nezvestný.

07.08.2014 21:15
costa concordia Foto: ,
Vrak výletnej lode Costa Concordia.
debata (2)

V stredu objavili vo vraku lode ľudskú lebku. Bolo to v mieste, kde bolo už skôr nájdené rozkladajúce sa telo inej obete ženského pohlavia. Koroner Alessandro Bonsignore sa teraz snaží zistiť, či lebka patrí mužovi alebo žene.

Člen posádky Russel Rebell je považovaný za 32. obeť nehody, ku ktorej došlo pred viac ako dvoma rokmi. Plavidlo s vyše 4 200 ľuďmi sa pri toskánskom ostrove Giglio čiastočne potopilo po tom, čo sa príliš priblížilo k pevnine a po náraze na skaly začalo naberať vodu. Pred súdom sa kvôli nešťastiu zodpovedá kapitán lode Francesco Schettino. Čelí obvineniu zo zabitia z nedbanlivosti a predčasného opustenia lode.

Na konci júla talianske úrady vykonali logisticky náročnú prepravu vraku z miesta potopenia do janovských lodeníc, ktorá trvala štyri dni. Na zošrotovaní lode má celkom pracovať asi tisícka ľudí skoro dva roky, prvá fáza prác by sa mala začať už budúci týždeň.

2 debata chyba
Viac na túto tému: #obeť #Costa Concordia