Proruskí separatisti vraj zasiahli loď ukrajinskej pobrežnej stráže

Loď ukrajinskej pobrežnej stráže v nedeľu zasiahol v Azovskom mori neďaleko Mariupolu delostrelecký granát. Oznámil to hovorca ukrajinskej bezpečnostnej rady Andrij Lysenko.

31.08.2014 19:50
debata (217)

K zodpovednosti za útok sa podľa agentúry Reuters prihlásili proruský separatisti. Tí tiež uviedli, že sa im podarilo obkľúčiť doneckej letisko, ktoré bolo doteraz pod kontrolou armády.

Lysenko uviedol, že zasiahnutá loď je takzvaný kutr. Tento typ menších plavidiel používa námorníctvo k hliadkam pozdĺž pobrežia. Lysenko sa nezmienil, či si útok vyžiadal zranených a ani nepovedal, koľko osôb bolo na palube. Oznámil len, že na mieste prebieha záchranná operácia. Portál newsru.ua s odvolaním na svoje zdroje ale tvrdí, že na palube sú mŕtvi.

Povstalci, ktorí v ​​uplynulých dňoch ohlásili viacero vojenských úspechov a ktorí otvorili nový južný front neďaleko Mariupolu, vyhlasujú, že obkľúčili letisko v Donecku.

„Útok nebude ľahký, pretože prístupy sú zamínované, nálože sú na diaľkové ovládanie,“ citoval ITAR-TASS hovorcu doneckých rebelov. Letiská sa v minulosti pokúsili povstalci dobyť niekoľkokrát, armáde sa však tento strategický areál podarilo udržať.

217 debata chyba
Viac na túto tému: #Ukrajina #Mariupol #proruskí separatisti