Na Ukrajine našli telo nezvestného ruského fotografa

Na Ukrajine našli mŕtveho ruského fotografa Andreja Stenina. Bol nezvestný mesiac a pracoval pre agentúru RIA Novosti, ktorá v stredu jeho smrť potvrdila.

03.09.2014 08:15
debata (7)

Stenina naposledy videli 5. augusta. „Náš kolega, fotograf Andrej Stenin, je mŕtvy. Ukazuje sa, že nebol väznený. Zomrel pred mesiacom. Jeho automobil sa dostal pod paľbu a zhorel na ceste pri Donecku,“ povedal šéf mediálneho holdingu Rossija Segodňa Dmitrij Kiseljov, v ktorého rámci RIA Novosti pôsobí.

Ruská televízia odvysielala zábery vraku automobilu, v ktorom fotograf údajne zahynul. Ruskí novinári od augusta viedli rozsiahlu kampaň za Steninovo oslobodenie v domnení, že bol zajatý. Rusko prípad vyšetrovalo od polovice augusta a pracovalo s hypotézou, že novinárov uniesla ukrajinská národná garda.

„Kým sme robili všetko možné aj nemožné, aby sme ho zachránili, Andrej už bohužiaľ nebol nažive. Všetko, čo sme o ňom počuli od Ukrajincov, boli lži,“ povedal Kiseljov.

Stenin pracoval na Ukrajine od mája a vydal reportáže z Kyjeva a tiež z bášt proruských separatistov na východe krajiny. Na Ukrajine v júni prišli o život traja ruskí žurnalisti a koncom mája zomrel taliansky fotograf so svojím ruským asistentom.

7 debata chyba
Viac na túto tému: #Rusko #Ukrajina #Andrej Stenin