Ruská armáda hlási smrť svojho vojaka na Ukrajine

Na webových stránkach ruskej armády sa v stredu večer objavila správa o smrti príslušníka špeciálnych ruských armádnych jednotiek z povolgskej Samary, ktorý zahynul v bojoch s ukrajinskými vojakmi pri východoukrajinskom Donecku. Na informáciu, ktorá neskôr z armádneho servera zmizla, vo štvrtok upozornila ruská opozičná televízna stanica Dožď.

09.10.2014 18:50
debata (74)

Dvadsaťdvaročný Maxim Medveď podľa armádneho webu prišiel o život, keď kryl ústup svojich bojových druhov. Medveď odišiel na ukrajinský Donbas krátko po vykonaní špeciálneho armádneho výcviku. Na Ukrajine sa pripojil k ženijnému oddielu prieskumnej jednotky.

„V Donecku a Luhansku vyčistil od mín stovky miest,“ uvádza sa v informácii ruskej armády, ktorá sa krátko objavila aj na Facebooku. Pri Donecku vraj padol guľkou ukrajinského ostreľovača.

Ruské velenie opakovane odmieta informácie o tom, že na Ukrajine bojujú príslušníci ruskej armády. Podľa povstaleckých veliteľov ich na Donbase bojujú stovky, ide vraj ale o ruských vojakov na dovolenke. Podľa ruských zákonov žiadny príslušník ozbrojených síl nesmie vycestovať na dovolenku do zahraničia bez výslovného súhlasu veliteľov.

74 debata chyba
Viac na túto tému: #Rusko #vojak #Ukrajina #kríza na Ukrajine