V Mexiku našli ďalšie štyri masové hroby

Pri mexickom meste Iguala, kde zmizli desiatky študentov, našli štyri ďalšie masové hroby. Počet nájdených tiel zatiaľ nie je známy.

10.10.2014 08:16
mexiko, masové hroby Foto: ,
Mexickí vojaci strážia oblasť, kde sa našli nové tajné masové hroby pri meste Iguala.
debata (1)

Nový objav zvyšuje celkový počet hrobov lokalizovaných na predmestiach Igualy už na 10. Minulý týždeň našli 28 ohorených tiel v šiestich čerstvých plytkých hroboch, obete však zatiaľ neidentifikovali. Generálny prokurátor Jesús Murillo vo štvrtok povedal, že motív očividnej masakry budúcich učiteľov, ktorí zmizli po zrážkach s políciou v Iguale v gangmi sužovanom štáte Guerrero, je stále nejasný. Celkovo 43 študentov je nezvestných od 26. septembra. Predpokladá sa, že forenzné testy potrvajú týždne.

Študenti zmizli počas protestov proti diskriminácii vidieckych učiteľov. Polícia spustila na autobusy s prichádzajúcimi demonštrantami paľbu, pričom zabila šesť ľudí a 17 zranila. V súvislosti s incidentom zadržiavajú 22 policajtov. Úrady tiež vydali zatykač na starostu Igualy a jeho bezpečnostného šéfa, ktorí sú na úteku a mohli by byť do zločinov zapletení. Štátna vláda ponúkla odmenu milión pesos (59 000 eur) za informácie, ktoré povedú k nájdeniu zmiznutých študentov.

V stredu proti zmiznutiu študentov v mexickej metropole protestovali tisíce ľudí, pričom žiadali vládu o vyšetrenie zločinu. Mexický prezident Enrique Peňa Nieto už predtým prisľúbil, že páchateľov chytia a potrestajú.

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Mexiko #masový hrob