Porošenko prijal demisiu tento rok už štvrtého ministra obrany

Ukrajinský prezident Petro Porošenko prijal rezignáciu ministra obrany Valerija Heleteja. Informoval o tom úrad prezidenta. Heletej sa ujal funkcie len v júli a tento rok bol už štvrtým ministrom obrany.

12.10.2014 19:52
Petro Porošenko Foto: ,
Petro Porošenko musí hľadať nového ministra obrany.
debata (31)

Ukrajinský prezident Petro Porošenko prijal rezignáciu ministra obrany Valerija Heleteja. Informoval o tom úrad prezidenta.

Heletej sa ujal funkcie len v júli a tento rok bol už štvrtým ministrom obrany. Armáda už dlhé mesiace riešil ozbrojený konflikt na východe krajiny, ktorý ovládajú proruskí separatisti. Heletejovho nástupcu chce Porošenko navrhnúť parlamentu v pondelok.

Prezident podľa úradu dospel k záveru, že vo vedení ministerstva nastal čas na zmenu. Heletej sa stal v posledných týždňoch terčom kritiky kvôli porážke ukrajinských síl pri meste Ilovajsk, kde proruskí separatisti obkľúčili a zabivili viac ako sto ukrajinských vojakov.

Heletej v júli nahradil úradujúceho ministra obrany Mychajla Kovala, ktorý rezort viedol od 25. marca. Dovtedy Heletej pôsobil ako šéf prezidentovej ochranky.

31 debata chyba
Viac na túto tému: #armáda #Ukrajina #Petro Porošenko #Valerij Heletej