Polícia v USA chytila jedného z najhľadanejších zločincov

Polícii v Pennsylvánii sa podarilo vo štvrtok chytiť jedného z 10 najhľadanejších zločincov v USA, uviedla americká televízna stanica CBC.

31.10.2014 10:15
debata (5)

Tridsaťjedenročný Eric Frei zastrelil v septembri policajta a ďalšieho ťažko zranil. Stovkám policajtov, ktorí po ňom niekoľko mesiacov pátrali, sa ho podarilo chytiť v opustenom hangári. Frei hrozil že zabije ďalších policajtov, oznámil dokonca „masové vraždenie“.

„Frei mal misiu: zabíjať príslušníkov exekutívy,“ povedal Frank Noonan z Pennsylvánskej štátnej polície na štvrtkovej tlačovej konferencii. Pri zatknutí mal Frei pri sebe pištoľ a ostreľovaciu pušku.

Podľa doterajšieho vyšetrovania Rambo, ako strelca nazývali, pravdepodobne konal sám. Na streľbu sa dopredu pripravoval, v jeho izbe v rodičovskom dome našla FBI návod pre ostreľovačov. Podľa jeho otca, penzionovaného majora americkej armády, bol Frei vynikajúci strelec, „ktorý nestrieľa vedľa“.

Úrady predpokladajú, že konfrontáciu s políciou dlho plánoval. Po „Rambovi“ pátrali stovky policajtov s helikoptérami, cvičenými psami a termokamerami. Motív jeho činu nie je známy.

5 debata chyba
Viac na túto tému: #polícia #USA #zločinec