Rusi obvinili už štyroch ľudí kvôli havárii, pri ktorej zahynul šéf Totalu

V súvislosti s tragickou haváriou na moskovskom letisku Vnukovo, pri ktorej zahynul šéf francúzskej ropnej spoločnosti Total Christoph de Margerie, obvinili už štyri osoby z porušenia bezpečnostných predpisov.

31.10.2014 15:28
havária lietadla, Vnukovo Foto:
Vrak lietadla, v ktorom zahynul šéf francúzskej ropnej spoločnosti Christoph de Margerie.
debata (4)

Piatej obvinenie je vraj už na ceste. Všetkým hrozí až sedemročné väzenie, oznámil ruský vyšetrovací výbor.

Všetkých päť obvinených je podľa hovorcu vyšetrovacieho výboru Vladimira Markina buď vo väzbe, alebo v domácom väzení a aj tam naďalej zostávajú.

De Margerie zomrel po tom, čo sa v noci na 21. októbra jeho lietadlo zrazilo pri štarte z Vnukova so snežným pluhom. Nehodu neprežila ani trojčlenná francúzska posádka lietadla. Príčinou nehody bola podľa ruských orgánov nedbanlivosť, ktorá na letisku panovala.

Obvinia aj vodiča snežného pluhu

V piatok vyšetrovatelia vzniesli obvinenie proti šéfovi letiskovej správy Vladimirovi Ledenevovi, ktorý je vo väzbe a proti vedúcemu letovej prevádzky Romanovi Dunajevovi, ktorý zostáva v domácom väzení. Predtým si už obvinenie vypočuli vo väzbe dispečer Alexandr Kruglov a dispečerka v zácviku Svetlana Krvsunová, ktorá je v domácom väzení.

Čoskoro čaká obvinenie aj vodiča osudného snežného pluhu Vladimira Martynenka, ktorý zrážku prežil. Podozrievali ho, že za pluh si sadol opitý, ale on to rozhodne poprel. Priznal však, že si pred nástupom do služby dal kávu s koňakom.

4 debata chyba
Viac na túto tému: #Moskva #Vnukovo #letecká havária #Christop de Margerie