USA zasiahli silné snehové búrky, hlásia najmenej šesť obetí

Na USA znovu udrela prudká snehová búrka, sever a juh krajiny od utorka hlási nízke teploty sprevádzané hustým snežením a prudkým vetrom. Najmenej šesť ľudí v dôsledku zlého počasia už zomrelo. Na severovýchode USA sa teplota pohybuje hlboko pod nulou, dokonca aj na Floride mali nočné teploty mínus 7 stupňov Celzia.

19.11.2014 09:50 , aktualizované: 14:37
USA, počasie, zima, sneh Foto: ,
Nový nápor zimy v USA robí problémy najmä vodičov, desiatky áut sneh uväznil priamo na cestách.
debata (37)

Na západe štátu New York zaznamenali meteorológovia snehové záveje hlboké až dva metre, v troch mestách v blízkosti Buffala vyhlásili stav ohrozenia. Traja ľudia v meste Buffalo zomreli na infarkt, keď odpratávali sneh k spred svojho domu či auta. Ďalšie tri podobné úmrtia hlásia štáty New Hampshire a Michigan.

V oblasti Buffala policajti na snežných skútroch rozvážali prikrývky a potraviny vodičom, ktorých snehová búrka uväznila na cestách. Podľa hovorcu miestnej polície išlo až o 150 áut. Väčšinu z nich ráno spod návalov snehu oslobodili.

„Bol to ako zlý sen. Vôbec som nevedel, ako sa to skončí,“ povedal 23-ročný muž, ktorý pri svojom aute na zasneženej ceste čakal na pomoc 20 hodín.

Kvôli snehu uzavreli 215 kilometrov diaľnic. Mnoho štátov na juhovýchode USA zasiahlo počas, ktoré je skôr typické pre január či február. Podľa federálnej meteorologickej služby namerali mínusové teploty vo všetkých 50 štátoch Únie.

Teplotný rekord zaznamenalo mesto Milwaukee s mínus 8 stupňami Celzia, teploty blízke zimným rekordom hlási aj Alabama, Severná Karolína a Georgia.

37 debata chyba
Viac na túto tému: #počasie #USA #zima