Islamisti v Keni uniesli autobus plný cestujúcich. Kto nebol moslim, toho zabili

Členovia islamistických milícií Šabáb na severovýchode Kene uniesli linkový autobus, ktorý smeroval do Nairobi a zabili 28 jeho pasažierov. Útočníci vyviedli z autobusu všetkých ľudí, ktorí neboli moslimského vyznania a postrieľali ich.

22.11.2014 08:52
Keňa, Šabab Foto:
Členovia islamskej militantnej skupiny Šabab popravili značnú časť posádky uneseného autobusu. Nebyť moslimom bola ich najväčšia vina.
debata (4)

Ku krvavému incidentu došlo asi 50 kilometrov od kenského mesta Mandera, ktoré leží na hraniciach so Somálskom. Podľa šéfa miestnej polície Noaha Mwavindu útočníci zastavili autobus na ceste, nemoslimských cestujúcich vyviedli von a popravili ich. Podľa očitých svedkov sa do akcie zapojilo asi sto islamistov.

Keňa sa v poslednej dobe stala miestom niekoľkých ozbrojených incidentov a bombových útokov, ktoré má na svedomí somálska skupina Šabáb a ktorá udržiava kontakty s teroristickou sieťou Al-Kajdá. Od októbra 2011, kedy Keňa vyslala do susedného Somálska svoje vojenské jednotky na boj s islamistami, zahynulo pri útokoch Šabábu v Keni asi 135 ľudí.

4 debata chyba
Viac na túto tému: #islamisti #keňa #Šabáb