Americkí policajti zadržali muža, ktorý na nich namieril banán

Policajti v americkom štáte Colorado zadržali muža, ktorý na nich na ulici namieril banán, za čo bol vzápätí obvinený z kriminálneho činu.

28.11.2014 07:15
debata (19)

Miestny komik sa prísnych strážcov zákona márne snažil presvedčiť, že ovocnú „zbraň“ vytasil v rámci natáčania humorného skeču na server YouTube. Políciu to neobmäkčilo. Mužovi teraz hrozia až tri roky väzenia alebo pokuta do výšky sto tisíc dolárov, napísal denník The Daily Telegraph.

Dvojica policajtov zdôvodnila zadržanie komika Nathana Channinga tým, že ohrozoval ich bezpečnosť. Ani jasne žltá farba a zaoblený tvar ovocia, ktoré držal v ruke, ich nepresvedčilo, že ide o žart.

„Mám výcvik a skúsenosti, vďaka čomu som videl strelné zbrane mnohých tvarov a farieb a považoval som aj toto za zbraň,“ odôvodnil Channingovo zadržanie policajt Joshua Bunch.

Duo v uniformách neobmäkčil ani fakt, že sa na ich výzvu komik okamžite vzdal a s úsmevom sa im snažil svoj zámer vysvetliť. Polícia ho obvinila z trestného činu.

Banány sa v hľadáčiku záujmov americkej polície tento rok neocitli prvýkrát. Pred dvoma mesiacmi vylúpil obchod vo Filadelfii muž, ktorý pohrozil predavačovi ovocím ukrytým vo vrecku. Lupič, po ktorom polícia pátrala na základe záberov bezpečnostnej kamery, banán ukradol tesne pred lúpežou v tom istom obchode.

19 debata chyba
Viac na túto tému: #polícia #USA