Nemci súhlasia s tvrdým postojom voči Rusku, 60 percent sankcie schvaľuje

Takmer 60 percent Nemcov súhlasí s hospodárskymi sankciami, ktoré EÚ uvalila na Rusko v reakcii na dianie na Ukrajine. Vyplýva to z prieskumu televízie ZDF, ktorá jeho výsledky zverejnila v piatok.

28.11.2014 19:42
D-Day, Angela Merkelová, Vladimir Putin, Deň D Foto: ,
Nemecká kancelárka Angela Merkelová v rozhovore s ruským prezidentom Vladimirom Putinom.
debata (163)

Z nich vyplýva, že tvrdý postoj EÚ a vlády kancelárky Angely Merkelovej podporuje 58 percent opýtaných, čo je šesťpercentný nárast v porovnaní s októbrom. Až trom štvrtinám respondentov sa páči aj pritvrdený Merkelovej tón smerom k politike ruského prezidenta Vladimira Putina.

Zlepšeniu jeho imidžu nepomohol ani minulý týždeň zverejnený rozhovor pre televíziu ARD. V ňom Putin označil aktuálne vzťahy medzi Berlínom a Moskvou za najlepšie v histórii.

Vzťahy medzi Západom a Ruskom sú najhoršie od pádu železnej opony koncom 80. rokov. Ruská vláda v auguste na jeden rok zakázala dovoz mäsa, rýb, mliečnych produktov, ovocia a zeleniny z krajín Európskej únie, USA, Kanady, Austrálie a Nórska. Urobila tak v reakcii na ekonomické sankcie voči Rusku, ktoré Západ obviňuje z rozpútania niekoľko mesiacov trvajúcej krízy na juhovýchode Ukrajiny.

163 debata chyba
Viac na túto tému: #Nemecko #Rusko #sankcie