Palestínčanka pri židovskej osade pobodala Izraelčana

Palestínčanka (22) pri židovskej osade Guš Ecion zranila nožom izraelského civilistu. Policajti ženu pri zásahu postrelili a s vážnym zranením hospitalizovali v Jeruzaleme. Podľa palestínskej agentúry Maan je útočníčka duševne chorá a jej príbuzní chorobu potvrdili.

01.12.2014 15:54
Izrael, Palestína Foto: ,
Izraelský vojak stráži okolie po útoku Palestínčanky na jedného z izraelských civilistov. Polícia ženu pri zásahu vážne zranila.
debata

Policajti momentálne pátrajú po automobile, ktorý ženu k osade priviezol. Útočníčku identifikovali ako Amal Takatkaovú a pochádza z obce pri Betleheme. Pobodaného Izraelčana nebolo nutné hospitalizovať a záchranári ho ošetrili na meiste.

Guš Ecion je komplex viac než desiatich židovských osád a leží na Západnom brehu Jordánu južne od Betlehema. David Pearl zo správy osady povedal, že išlo o ďalší pokus zabiť Židov. „Na našu úľavu sa to skončilo len ľahkým zranením jednej osoby a vážnym zranením teroristky. Ďakujem vojakom na ich rýchlu reakciu. Urobíme všetko pre to, aby život v Guš Ecione plynul pokojne ďalej,“ povedal.

Guš Ecion bol dejiskom podobných incidentov aj v minulosti. Pred troma týždňami tam Palestínčan pobodal troch Izraelčanov a jedna z obetí zomrela. Neďaleko od tejto osady Palestínčania tento rok uniesli troch židovských študentov a zabili ich. Incident potom vyvolal napätie, ktoré vyústilo do päťdesiatdňovej vojny v Pásme Gazy.

debata chyba
Viac na túto tému: #útok #Izrael #Palestína #osada