Vtipkoval, musí platiť. Venezuelčana vyšiel žart o trhavinách draho

Venezuelský lekár musí americkým úradom zaplatiť pokutu takmer 90-tisíc dolárov (vyše 67-tisíc eur). Takto draho ho vyšiel jeho žart, keď pri nástupe do lietadla v Miami vyhlásil, že vezie trhaviny. Tieto slová viedli k evakuácii veľkej časti letiska.

02.12.2014 15:16
letisko, lietadlo Foto: ,
Muž na letisku v Miami zažartoval počas kontroly, že má so sebou trhavinu. Teraz musí zaplatiť náklady spojené s poplachom a evakuáciou.
debata (7)

Manuel Alvarado (60) koncom októbra krátko pred nástupom do lietadla na cestu zo Spojených štátov do Kolumbie povedal zástupcovi leteckej spoločnosti Avianca, že prepravuje výbušniny. Stalo sa tak počas rutinného rozhovoru s pracovníkom letiska.

Aj keď hneď potom Alvarado zdôrazňoval, že len žartoval, zatkli ho a bezpečnostné sily evakuovali a prehľadali priestory spojené s odbavením jeho letu.

Mužovi hrozil súd pre falošnú hrozbu teroristickým útokom a zločinné konanie. Prokuratúra od týchto obvinení nakoniec upustila výmenou za jeho záväzok, že zaplatí úradom škody spojené s planým poplachom.

„Veľmi ľutujem, čo som urobil. Nemal som v žiadnom prípade v úmysle niekoho vystrašiť. Urobil som niečo, čo sa ukázalo byť najväčšou chybou v mojom živote,“ vyhlásil lekár. Od teroristických útokov z 11. septembra 2001 môžu súdy všetky podobné hrozby trestať veľmi prísne.

7 debata chyba
Viac na túto tému: #terorizmus #letisko #poplach