Vo Viedni odsúdili Slováka za vraždu na 20 rokov

Viedenský súd v piatok poslal v obnovenom konaní na dvadsať rokov do väzenia za lúpežnú vraždu 24-ročného muža zo Slovenska.

19.12.2014 22:06
debata (19)

Nepomohol mu ani príhovor jeho údajného komplica, ktorý si za rovnaký čin už odpykáva doživotný trest. Uviedla to agentúra APA.

Mladý muž z východného Slovenska pôvodne dostal v apríli 2012 aj doživotný trest. Podarilo sa mu však dosiahnuť obnovenie procesu. Prokurátor s piatkovým znížením trestnej sadzby nesúhlasil a oznámil na mieste, že sa proti rozsudku odvolá.

Mladík údajne so svojím 33-ročným známym v júni 2011 dobodal vo Viedni 33-ročného muža, ktorému odcudzili šperky, mobilný telefón a hotovosť. Muži vraj využili homosexuálnu orientáciu svojej obete, aby ju vylákali na opustené miesto v parku.

Za obnovenie konania vďačí práve svojmu staršiemu komplicovi, ktorý údajne z väzenia poslal list vtedajšej ministerke spravodlivosti a vzal na seba všetku vinu. V pôvodnom procese sa však ešte snažil zvaliť vinu práve na svojho mladšieho komplica. Súd ale v piatok jeho dodatočnému svedectvu neuveril.

Agentúra APA tiež upozornila, že väzenská služba pri prehliadke cely 24-ročného Slováka v roku 2013 objavila nedovolený mobilný telefón, notebook s webkamerou, externú klávesnicu a myš. Muž tak vraj mohol byť v kontakte so svojím takisto väzneným komplicom, prípadne jeho rodinou, a vynútiť si tak od neho práve zaslanie poľahčujúceho listu ministerke. Či to tak skutočne bolo, sa ale polícii nepodarilo preukázať.

19 debata chyba
Viac na túto tému: #Rakúsko #súd #vražda #Viedeň #Slovák