Policajti v USA majú ďalší problém, zastrelili sedemnásťročné dievča

Policajti v Spojených štátoch majú ďalší malér sa zabitím človeka, tentokrát sa obeťou stala v pondelok sedemnásťročná dievčina v Denveri, metropole štátu Colorado.

28.01.2015 17:12
debata (69)

Tamojšia polícia tvrdí, že policajti na ňu vystrelili po tom, čo na jedného z nich vyštartovala ukradnutým autom. Agentúra AP ale cituje svedka, ktorý udalosť opisuje inak.

USA v poslednom období zažili búrlivé protesty kvôli zabitiu niekoľkých černochov policajtmi za podivných okolností. Justicia stíhanie týchto strážcov poriadku zastavila, ale účastníci demonštrácií požadovali ich potrestanie. Išlo o prípady v New Yorku, Fergusone a Bridgetone.

Pondelkový incident v Denveri sa týka Jessiky Hernandezovej. Polícia tvrdí, že dvaja jej príslušníci na ňu vystrelili potom, čo do jedného z nich narazila autom. Svedok, ktorý bol v čase incidentu vo vozidle, ale z obavy o svoju bezpečnosť nechcel byť menovaný, v utorok agentúre AP povedal, že Hernándezová do policajta narazila až potom, čo bola postrelená. Stratila vraj vedomie a prestala auto ovládať.

Server Newson uvádza, že incident sa odohral skoro ráno a že v aute boli štyri dievčatá a jeden chlapec.

V samotnom Denveri je to podľa AP už štvrtý prípad počas uplynulých siedmich mesiacov, keď policajti strieľali na idúce vozidlo, pretože ho chápali ako hrozbu.

V utorok večer sa pred úradom okresného prokurátora Mitcha Morrisseya zišla skupina ľudí, ktorá žiadala, aby bol vyšetrením prípadu preverený iný, zvláštny prokurátor. Zhromaždení vyhlasovali, že Morrisseyovi neveria, a poukazovali na to, že v Denveri naposledy čelil policajt obvineniu v súvislosti so streľbou v roku 1992.

69 debata chyba
Viac na túto tému: #USA #denver #policajti #ferguson #streľba v usa