V Srbsku vraj zadržali Slováka z kauzy BMG Invest

V srbskej oblasti Vojvodina neďaleko Nového Sadu údajne zadržali medzinárodne hľadaného Slováka Františka Matíka.

29.01.2015 12:27
debata (2)

Ten je spájaný s kauzou krachu nebankovej spoločnosti BMG Invest. Interpol ho hľadá od februára 2002. Informáciu o zadržaní potvrdilo aj ministerstvo vnútra. Informuje o tom portál televízie JOJ noviny.sk.

František Matík si má na základe rozsudku potvrdeného Najvyšším súdom SR odpykať 11 a pol roka. Spolu s Vladimírom Frunim a Mariánom Šebeščákom pripravili podľa odhadov o peniaze asi 170-tisíc ľudí. Portál pripomína, že nebankové subjekty BMG Invest a Horizont Slovakia uzavreli svoje pobočky v roku 2002. Od vkladateľov vyzbierali spolu viac ako dve miliardy eur, veľká väčšina z nich o svoje peniaze nenávratne prišla.

Hľadaného Slováka údajne zadržali v srbskej Vojvodine. Dostupné informácie podľa portálu naznačujú, že mal pri seba falošný pas. Informáciu, že Srbi zadržali Matíka s falošnými dokladmi, potvrdil aj hovorca ministerstva vnútra Martin Wäldl.

„V týchto chvíľach by mal byť v rukách srbských policajných orgánov, odmieta komunikovať,“ povedal dôveryhodný policajný zdroj TV JOJ. K údajnému zadržaniu Matíka srbskou políciu sa vyjadrili aj obhajcovia Vladimíra Fruniho a Jozefa Majského. „Je to pre mňa raritná udalosť,“ uviedol Milan Kuzma, ktorý zastupuje Vladimíra Fruniho.

„Ak srbská polícia naozaj zadržala hľadaného Františka Matíka, je to pre mňa veľmi zaujímavá informácia. Už na začiatku súdneho procesu s Jozefom Majským som trval na tom, aby bol Matík vypočutý ako svedok,“ uviedol Majského právny zástupca Peter Filip.

2 debata chyba
Viac na túto tému: #polícia #Srbsko #BMG Invest