Putinová je Tichonovová?

Deti politických lídrov to nemajú ľahké, aj keď nakoniec si vždy prídu na svoje a ťažia z postavenia rodičov.

31.01.2015 08:21
debata (26)

Výnimkou nie je ani Katerina (28), mladšia z dvoch dcér ruského prezidenta Vladimira Putina, ktorá žije podľa opozičného blogera Alexeja Navaľného pod cudzou identitou. Potvrdil mu to vraj zdroj blízky Moskovskej štátnej univerzite (MGU). Podľa neho Katerina nie je nikým iným ako dcérou ruského lídra a priezvisko má po starej mame.

Putinov hovorca Dmitrij Peskov, verný svojej funkcii, reagoval na otázku Reuters, či je to pravda: „Neviem, kto je tá žena. Napokon ja mám na starosti prezidenta a nie jeho deti.“ Prezident Putin, rovnako ako mnohí politici, od začiatku kariéry chráni súkromie svojich najbližších takmer ako štátne tajomstvo. Osobitne čo najďalej od zvedavých očí verejnosti drží obe dcéry, Katerinu a o rok staršiu Mariu.

Navaľnyj však na jednej zo sociálnych sietí zverejnil informáciu mediálnej spoločnosti RBK, ktorá označila Katerinu Vladimirovnu Tichonovovú za riaditeľku organizácie Innopraktika. Ide o subjekt, ktorý sa podieľa na rozšírení prestížnej MGU. Podľa spomínaného zdroja pod palcom má tak 1,7 miliardy dolárov, pretože „je nadšenou stúpenkyňou rozšírenia“.

Háčik je však v tom, že v správe niet zmienky, podľa ktorej by Tichonovová bola dcérou prezidenta. Zato Navaľnij dokonca tvrdí, že Katerina je aj vo vedeckej rade univerzity. Katerina je aj milovníčka rock and rollu a súťažne vystupuje.

Podľa ruských zdrojov je aj podpredsedníčkou Svetovej konfederácie športových tancov. V plnej kráse sa napríklad v „teréne“ predviedla v máji minulého roku v Kaliningrade, kde sa konali európske majstrovstvá v akrobatickom rock and rolle za účasti viac ako 80 tanečných párov zo 14 krajín. Snímky nielen Kateriny z podujatia zverejnil portál Newkaliningrad.ru. Toho času však z „neznámych“ dôvodov je neprístupný.

© Autorské práva vyhradené

26 debata chyba
Viac na túto tému: #Vladimir Putin #Katerina Putinová