Na Globálnom bezpečnostnom summite bol aj šéf ruskej FSB

Ruskú delegáciu zúčastňujúcu sa na konferencii Globálny bezpečnostný summit, ktorá sa v stredu konala vo Washingtone, viedol riaditeľ tajnej služby FSB Aleksandr Bortnikov. Ide o zriedkavú návštevu šéfa ruskej spravodajskej služby v USA, a to najmä vo svetle zhoršených vzťahov s Ruskom za jeho aktivity na východe Ukrajiny.

19.02.2015 07:07
debata (4)

Bortnikov odletel v stredu do Washingtonu na pozvanie americkej strany, informovala Federálna bezpečnostná služba (FSB) vo vyhlásení. Bortnikov sa nachádza na zozname neželaných osôb Európskej únie, kam ho zaradili v rámci sankcií proti Moskve. Na sankčnom zozname Spojených štátov však jeho meno nefiguruje.

Globálny bezpečnostný summit bol tentoraz zameraný na boj proti násilnému extrémizmu a jeho hostiteľom bol prezident Barack Obama. Zúčastnili sa na ňom predstavitelia krajín z celého sveta.

„Bortnikov bude účastníkov informovať o národnom systéme boja proti extrémizmu, ktorý funguje v Ruskej federácii. Zdôrazní dôležitosť štátu v boji proti ideológii terorizmu,“ uviedla FSB.

4 debata chyba
Viac na túto tému: #Rusko #USA #tajná služba #FSB