Polícia v ukrajinskom Mariupole vraj zabránila atentátu

Polícia v ukrajinskom Mariupole v pondelok informovala o zmarení teroristického útoku, ktorý údajne pripravovala skupina proruských ozbrojencov. Podľa policajného šéfa Doneckej oblasti Vjačeslava Abroskyna sa v meste skupina policajtov pokúšala zastaviť prechádzajúci automobil, ktorého posádka začala po strážcoch poriadku strieľať. Neskôr sa ukázalo, že útočníci pripravovali atentát.

23.02.2015 21:00
debata (63)

Jedného z troch zasahujúcich policajtov zabili, z útočníkov prišiel jeden o život a druhý ušiel. V automobile policajti našli tašky s trhavinami. Plán na ich použitie polícia nepozná, po utekajúcom útočníkovi zatiaľ bezvýsledne pátra.

Incident sa stal len krátko po nedeľňajšom atentáte v Charkove, kde pri bombovom útoku na mierový pochod zahynuli dvaja ľudia. Ďalšia obeť, pätnásťročný chlapec, zomrela v pondelok v nemocnici.

Polícia krátko po explózii v Charkove zadržala štyroch podozrivých Ukrajincov.

Vodca doncckých vzbúrencov Alexandr Zacharčenko v pondelok vyhlásil, že charkovský incident môže byť dielom ukrajinskej tajnej služby SBU. „Akonáhle SBU nájde tak rýchlo páchateľa, vzniká dojem, že to urobili sami,“ povedal Zacharčenko ruskej agentúre Interfax.

63 debata chyba
Viac na túto tému: #atentát #Ukrajina #kríza na Ukrajine #proruskí ozbrojenci #Mariupol #proruskí separatisti