Rozzúrený dav v Indii zlynčoval muža podozrivého zo znásilnenia

Rozzúrený dav v severovýchodnej Indii zlynčoval muža podozrivého z opakovaného znásilnenia miestnej ženy. Ľudia ho vyvliekli z tamojšieho väzenia, zbili ho na smrť a telo zavesili. Informovala o tom indická agentúra PTI.

06.03.2015 12:30
debata (5)

Tridsaťpäťročný muž, obchodník s ojazdenými autami a údajne prisťahovalec z moslimského Bangladéšu, bol zatknutý 24. februára. Na súd čakal vo východoindickom štáte Nágsko vo vyšetrovacej väzbe. Počas protestnej demonštrácie v ekonomickej metropole štátu Dimapuru, ktorá bola namierená proti znásilňovaniu žien, sa dav tak rozohnil, že zamieril k väznici, vyrazil jej dvere a väzňa vyvliekol na miestne námestie. Tam ho vyzliekli, zbili a jeho bezvládne telo zavesili na najbližšiu vežu.

Najmenej dvadsať ľudí bolo zranených, keď polícia spustila paľbu do vzduchu, aby rozohnala dav. Demonštranti na oplátku hádzali kamene a zničili desiatku policajných vozidiel. Dav tiež vyraboval asi dvadsať obchodov patriacich prisťahovalcom.

„Situácia je veľmi napätá,“ uviedol šéf miestnej polície Meren Džamir denníku The Hindustan Times. „Snažíme sa obnoviť poriadok,“ dodal.

Zločin znásilnenia sa stal v Indii veľmi citlivou témou po tom, ako sa dostali na verejnosť stále častejšie prípady skupinového znásilnenia s následkom smrti. Indický parlament nedávno dokonca sprísnil tresty- páchatelia môžu byť popravení, ak ich obeť útok neprežije.

5 debata chyba
Viac na túto tému: #India #znásilnenie #dav #demonštrácia #väzeň #Nágsko