Taliansky súd oslobodil Amandu Knoxovú, obvinenú z vraždy britskej študentky

Taliansky najvyšší súd oslobodil Američanku Amandu Knoxovú a Taliana Raffaela Sollecita z obvinenia z vraždy britskej študentky Meredith Kercherovej.

27.03.2015 22:57
Amanda Knoxová Foto: ,
Amanda Knoxová
debata (7)

Verdikt padol v odvolacom konaní v prípade, ktorý sa ťahal viac ako sedem rokov. Dvojica bola v prvom procese oslobodená, ale v druhom naopak odsúdená.

Knoxová a jej vtedajší priateľ Sollecito boli už v roku 2009 odsúdení na 26 respektíve na 25 rokov väzenia za to, že 1. novembra 2007 v Perugii dobodali vtedy 21-ročnú Kercherovú. Knoxová strávila v talianskom väzení štyri roky. Obaja však boli v odvolacom konaní prekvapivo zbavení obvinenia pre nedostatok dôkazov. Prokuratúra proti tomu podala dovolanie na najvyšší súd. Ten nariadil nový proces najmä pre to, že sudcovia v predchádzajúcom konaní údajne urobili množstvo chýb, napríklad niektoré dôkazy úplne ignorovali, iné, naopak, nedostatočne posúdili. Nový proces sa začal vlani v septembri.

Kercherová bola nájdená polonahá v kaluži krvi s podrezaným hrdlom a štyrmi desiatkami bodných rán vo svojej spálni v byte, ktorý zdieľala s Knoxovou. Obe dievčatá študovali na univerzite v Perugii, kde je veľa zahraničných študentov. Obeť bola pred smrťou znásilnená. Prokuratúra viní Američanku a Taliana z perverznej sexuálne motivovanej vraždy. Obaja šak tvrdili, že neboli v čase vraždy v byte. Kde sa nachádzali, si vraj nepamätajú, pretože boli pod vplyvom marihuany a alkoholu.

7 debata chyba
Viac na túto tému: #vražda #Amanda Knoxová #Meredith Kercherová